Празно 16.000 радних места, потражња за продавцима, пекарима

Ажурирано пре 2 године 19 недеља

БЕОГРАД: На евиденцији Националне службе за запошљавање је око 750.000 незапослених, али је истовремено непопуњено близу 16.000 радних места, пишу Новости.

У НСЗ кажу да је тренутно непопуњено 15.969 радних места за које послодавци траже да им стручњаци у овој институцији направе селекцију кандидата.
Највећа потражња је, како наводи лист, за продавцима, комерцијалистима, агентима осигурања, маркетинг менаџерима, конобарима, помоћним радницима у кухињи и хигијеничарима, пекарима и месарима.
Тражени су и дипломирани фармацеути, фармацеутски техничари, неговатељице, кувари, бравари, заваривачи...
За већину ових позиција лако је наћи и на десетине заинтересованих и стручних људи, али код неких профила, како истичу Новости, постоји проблем јер особа одређених квалификација има на бироу, али не и у граду у којем је упражњено радно место.

(Танјуг)

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари