„Хемофарм” преузео „Иванчића и синове”

Регионални фармацеутски лидер „Хемофарм” АД Вршац преузео је имовину

српске компаније „Иванчић и синови”, потврђено је нашем листу у тој компанији. Тај пословни потез инициран је, између осталог, и жељом да се додатно помогне здравствени систем Србије кроз унапређење снабдевености тржишта квалитетним, а доступним производима.

Како је речено „Дневнику”, „Хемофарм” је преузео производе, погон за производњу у Старим Бановцима, запослене, као и интелектуалну имовину компаније „Иванчић и синови”. У име „Хемофарма” уговор је потписао генерални директор Роналд  Зелигер.

– „Хемофарм” је годинама фармацеутски лидер у региону – рекао је Зелигер. – Овај догађај је коцкица мозаика, која се фантастично уклопила у нашу пословну стратегију.

Он оцењује да ће 114  запослених из компаније „Иванчић и синови” унети нову енергију у „Хемофарм” и да су они „додатак за запослене у обе компаније, али и за српску привреду, а посебно за кориснике производа”.

Наглашава да је за ту фабрику лекова императив био и остаје крајњи корисници и тржиште. Зато ће и ефекти поменуте куповине компаније „Иванчић и синови” бити раст и развој домаће производње у складу с најзахтевнијим светским фармацеутским стандардима. „Хемофарм” је, у сарадњи с партнерима из „Иванчића и синова”, преузео све неопходне мере да снабдевеност апотека и доступност препарата и лекова остане на највишем нивоу.

Више од тридесет производа „Иванчића и синова”, у које годинама имају поверење бројни корисници, остаће и убудуће на тржишту под истим именима. „Хемофарм“ ће, сходно својој лидерској позицији на тржишту Србије и региона, те производе учинити још приступачнијим.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести