„Лидл” креће из Суботице

Ланац супермаркета „Лидл” у 2015. години највероватније ће кренути са изградњом објекта у Суботици, најавио је помоћник градоначелника Љубен Христов. Христов је истакао да је овај немачки трговински ланац

 прехрамбених производа, од свих градова у Србији где планира да инвестира, прво у том граду добио грађевинску дозволу.„Веома је извесно да је „Лилд  тај који највероватније у 2015. години треба да почне са инвестицијом, зато што је он од нашег града добио грађевинску дозволу и то је прва локална самоуправа у Србији која је издала грађевинску дозволу оваквом једном гиганту”, рекао је Христов  Танјугу.

Он је подсетио да је концепција Лидла таква да ће са градњом почети тек када се створе услови за изградњу десет и више објеката.„Према подацима од пре месец дана још две локалне самоуправе биле су близу издавања потребних дозвола. Надам се да ће нови закон о грађевинарству подстаћи ту активност и омогућити заинтересованим странама да што лакше дођу до неопходних докумената за почетак активности”, додао је Христов.

Према његовим речима, три до четири месеца пре званичног почетка градње локална самоуправа ће бити обавештена од стране овог инвеститора, како би створили предуслове за изградњу приступне самобраћајнице на локацији будућег Лидловог објекта, а која се налази на путу између Суботице и Палића.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести