Аеродром добија 400 радника

- Одлуком Владе, аеродром "Никола Тесла" добио је дозволу да запосли 400 радника, који су до сада били запослени преко задруга, изјавио је данас в.д директора аеродрома Саша Влаисављевић,

а потврдила министарка грађевинарства, саобраћаја и инфрастрултуре Зорана Михајловић.

Министарка Михајловић је данас обилазећи радове на Терминалу 1 београдског аеродрома рекла новинарима да је годинама 600 радника радило преко разних задруга и да је то био велики проблем.

Прошле године, истакла је она, проблем је решен са 200 радника, а сада за 400.

"То нису никакви административци већ људи који раде свој посао и просто ми је нормално да то решавамо", поручила је она додавши да није у реду да људи 20 година обављају свој посао преко задруга.

Представник синдиката "Слога" Аеродеома "Никола Тесла" Предраг Адамов је рекао да је ово јако важно за аеродром, јер како каже, поступак запошљавања тих људи нико није успео да спроведе годинама. "Било је доста покушаја да се приме на неодређемо време, али овакав потез још нико није извео".

Према његовим речима, нових 600 радних места у земљи која има проблем са запошљавањем и са послом уопсте је јако значајно ддоајући да су ти радници потребни.

На питање да ли има још неко ко ради преко омладинаке задруге, Адамов је одговорио да ће се потрудити да за оне који су се показали као добри и вредни радници постигну споразум са послодавцима.

Михајловић је што се самих радова рекла да они морају бити готови до 1. маја, а да је 1,1 милијарда динара вредност инвестиције истакавши да јој је посебно задовољство што су радови поверени домаћим компанијама.

Влаисављевић је појаснио да се ради на реконструкцији и адаптацији.

Како је рекао, између осталог биће и 28 нових шалтера, нову сортирницу.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести