Акционари НИС-а: На дивиденде иде 4 милијарде динара

Нафтна индустрија Србије ће, четврту годину заредом, исплатити на име дивиденди 25 одсто нето добити компаније за 2015. годину, у укупном бруто износу од 4,025 милијарди динара,

или 24,69 динара по акцији бруто, одлучили су акционари на данашњој VIII редовној седници.

Право на дивиденду за 2015. годину имају сви акционари Друштва који су у Централном регистру, депоу и клирингу хартија од вредности били уписани на дан 18. јуна 2016. године, саопштнео је из НИС-а.

Скупштина акционара је овластила Одбор директора НИС-а да одреди дан и поступак исплате дивиденде.

На седници Скупштине акционара такође су усвојени финансијски извештаји и Годишњи извештај за 2015, као и извештаји о извршеној ревизији тих финансијских и пословних докумената.

Акционари су за ревизора финансијских и консолидованих финансијских извештаја за 2016. годину изабрали одиторку кућу "ПрајсвотерхаусКуперс".

На седници су, на предлог већинског акционара, "Гаспром њефта", за чланове Одбора директора НИС-а именовани су високи руководиоци руске нафтне компаније, Вадим Јаковљев, Кирил Кравченко, који је и генерални директор НИС-а, Александар Бобков, Алексеј Јанкевич, Александар Крилов и Анатолиј Чернер.

На предлог Републике Србије за чланове Одбора директора су именовани Никола Мартиновић, Горан Кнежевић и Даница Драшковић, наводи се у саопштењу.

За независне чланове Одбора директора именовани су Волфганг Рутеншторфер и Станислав Шекшња.

За председника Одбора Скупштине акционара за надзор над пословањем и поступком извештавања акционара Друштва је изабран Ненад Мијаиловић, а за чланове Зоран Грујичић и Алексеј Урусов.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести