Бач паорима даје субвенције

Општина Бач расписала је конкурсе за доделу субвенција за суфинансирање инвестиција у опрему пољопривредних газдинстава, и за суфинансирање осигурања усева,

плодова, вишегодишњих засада и расадника.

Право на субвенције имају сва правна и физичка лица са пребивалиштем у овој општини са активним статусом пољопривредног газдинства, који испуњавају и друге услове конкурса, саопштила је јуче Комисија за реализацију мера програма за спровођење пољоприведне политике и политике руралног развоја за подручје општине Бач. За куповину опреме прихватљиве према условима конкурса, општина субвенционише 80 одсто вредности инвестиције (без ПДВ-а), а максимално до 130.000 динара.

Када је реч о субвенцијама за осигурање, вршиће се суфинансирање премије осигурања у износу од 50 одсто висине премије осигурања (без урачунатог пореза на премију неживотног осигурања) за осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада и расадника, и то максимално за пет хектара осигураних пољопривредних површина. Конкурси су отворени до утрошка средстава, а најкасније до 01.12.2016.године.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести