Цигарете поскупљују десет динара

Од априла поскупљује стотинак најпродаванијих врста цигарета. Цена ће бити увећана десет динара по паклици.То практично значи да ће процентуално највише поскупети најјефтиније цигарете.

После готово пола године правог ценовног рата међу произвођачима и дистрибутерима цигарета у Србији, први се на поскупљење одлучио нишки „Филип Морис“. А како управо тај произвођач носи највеће тржишно учешће у Србији, јасно је да ће њихова одлука и погодити највећи број потрошача.

Поскупљује апсолутно читав асортиман: од најјефтинијег „бонда“, који је сад 155 динара, до дупло скупљег „парламента” од 290 динара. За најјефтиније плаћаће се по паклици 6,45 одсто више, а за најскупље 3,45 одсто.У нишкој фабрици нису желели да коментаришу пословну одлуку. Сличан став имају и остали произвођачи јер се „питање политике цена сматра пословном тајном“.

Годишњи пад продаје цигарета у просеку износи око девет одсто. Произвођачи се боре и с нелојалном конкуренцијом јер, и поред завидних резултата на сузбијању сиве економије, нелегално тржиште дуванских производа не престаје да буде врло јако. 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести