Циљ је што већа цена Телекома

До сада је држава покушавала да пронађе стратешког партнера за Телеком Србију , а с обзиром да су инвестициони фондови веома јаки инвеститори у последње време, очигледно је циљ

да с максимизира цена продаје, рекао је  брокер Ненад Гујаничић.

Он је нагласио да ће се на продаји Телекома свакако зарадити, али истиче да су претерана очекивања да ће цена бити много већа него прошлог пута када је расписан тендер.

„Најпре треба спровести корпоративизацију Телекома, што не значи ово што се сада дешава. То значи да би компанија требало да буде котирана на берзи, да транспарентно послује, да буде под лупом инвестиционе јавности и самим тим би и резултати пословања били бољи”, истиче Гујаничић.

Како каже, након тог процеса би сви власници акција могли да одлуче шта би требало даље чинити.

Када је реч о тајмингу за продају, у смислу цене, тајминг је био најбољи пре светске економске кризе, каже Гујаничић и истиче да би сада приватизацију требало да искористимо као добар концепт за корпоративизацију свих осталих јавних предузећа како би била успешнија.

Агенција за приватизацију објавила је јавни позив за прикупљање необавезујућих понуда за продају Телекома Србије. Заинтересовани за куповину акција које су у власништву државе, необавезујуће понуде могу да доставе до 2. августа.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести