Ђуровић: Издате опомене извођачима на Коридору 10

Директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић казао је данас приликом обиласка деонице Коридора 10 од Ниша ка бугарској граници да ће ова деоница бити завршена до половине

наредне године, а оним извођачима који не испуњавају динамику радова издата су прва упозорења.
Директор је изјавио и да поред извођача који одлично раде свој посао, попут шпанске компаније "Рубау" има извођача који не раде како треба па су издата прва упозорења и то компанијама "Актор" и "Трејс".

Са бугарском компанијом "Трејс" ће, уколико у наредне две недеље не почне са озбиљним радовима на обилазници око Димитровграда, бити раскинут уговор. Ђуровић каже да ће у сваком случају, рокови бити испоштовани.
Ђуровић је обишао деоницу од Ниша ка бугарској граници која је дугачка 86,9 километара.

"Свих пет тунела су пробијени. Имамо 85 мостова, 59 смо завршили, а 26 се раде. Оно што смо обећали то ћемо и урадити, а то је да у другој половини следеће године ова деоница буде завршена. Оно што сад покушавамо и што ћемо успети то је да оно што асфалтирамо у овој години, пуштамо део по део у саобраћај", каже директор Ђуровић и додаје да има и деоница које су проблематичне попут Градиња, на обилазници око Димитровграда.
"Осим Градиња, имамо и велики број нестабилних косина од Просека до тунела Банцарево - 42 косине са лошим истражним радовима, са лошим пројектима, али боримо се са тим и изборићемо", казао је Ђуровић додајући да ће у другој половини следеће године ио то бити завршено.
Према речима Ђуровића, извођачима који не поштују динамику радова издата су и прва упозорења.

"Оне који не раде морам да обавестим да су сви рокови за разумењање истекли и да су неки извођачи добили опомене пред отказ и опомене пред раскид уговора. Последњи је моменат или да се уразуме и почну до раде или ћемо морати да уведемо некога ко ће тај рок стићи и не реметећи рок, а то је половина следеће године, завршити радове", рекао је Ђуровић.
Он је прецизирао да је опомена издата компанији "Актор" и то на деоници од Станичења ка Пироту у дужини од 16,7 километара, да су пробили два  тунела "Сопот" и "Сарлах", али да су на осталим деловима имали успорене радове.

"Фокусирали су се да заврше први део Чифлик-Станичење и ту раде сада један километар дневно. То је део који морају да раде. Опомену су добили, али су се тргли и почели да раде. Што се тиче озбиљније опомене, она је дата компанији "Трејс", на Градињу односно обилазници око Димитровграда", објаснио је Ђурић.
Према његовим речима, тражена је сагласност банке да се са њима раскине уговор.

"Уколико у року од недељу, две, тамо не почну озбиљни радови, ми смо се припремили да раскинемо уговор и уведемо неког другог на тендеру. Не може то бити другопласирани, моћи ће да буде нови тендер, али и са тиме ћемо стићи задати рок. Ја се надам да ће се тргунути и почети озбиљно да раде, јер нама је интерес готов ауто-пут, а не незавршен ауто-пут", казао је Ђуровић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести