Држави више пара од ПДВ-а, акциза...

Пореска управа Србије је у августу 2015. укупно наплатила 60,5 милијарди динара пореза, што је скоро пет милијарди динара више од планираног. Како се истиче,

Пореска управа је протеклог месеца остварила највећу наплату пореза од почетка 2015. године.

„Укупан индекс наплате у августу износи 108,7, и настао је као резултат наплате која је побољшана и у наплати пореза на доходак,  пореза на додату вредност као и наплати акциза. Једино је порез на добит предузећа реализован је на приближно планираном нивоу, док су сви остали сегменти значајно виши”, прецизира Пореска управа.

У саопштењу се истиче да је укупна наплата пореза у августу 2015. године у односу на исти месец пре годину дана виша за 11,1 милијарду динара, односно 22 одсто. Директорка Пореске управе Србије Драгана Марковић је изјавила да такав пораст наплате види и као интерни резултат рада запослених, али и као раст поверења пореских обвезника у Пореску управу као институцију.

„Наставићемо са активностима уједначавања пореског третмана према свим обвезницима јер сматрам да је то прави пут за стицање поверења свих обвезника и даљи раст укупне наплате. Такође, наставићемо са интензивним активностима на наплати пореза али и пооштравању фискалне дисциплине и у будућем периоду”, истакла је Марковићева.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести