Ер Србија слетела на загребачки аеродром

Авион Ер Србије слетео је јутрос на Међународни аеродром у Загребу, чиме је обележено обнављање авио-линије између Београда и Загреба после 23 године, на којој ће свакодневно бити обављана

по два лета у оба смера.
Успостављање нове линије јутрос је, пре укрцавања на први лет, генерални директор Ер Србије Дане Кондић озваничио прсецањем врпце.
Висока српска делегација, коју су чинили представници Владе Републике Србије, цео извршни менаџмент тим Ер Србије, водећи представници туристичког сектора, заједно са представницима медија, придружила се првим путницима на инаугуралном лету за Загреб.

Лет је обављен авионом Аирбус А319 Ер Србије "Новак Ђоковић", који је добио име по најчувенијем српском тенисеру. Летелицом су управљали капетан Давор Мишељић, извршни директор за саобраћај Ер Србије, и копилот Биљана Савић, једна од три пилоткиње Ер Србије. 
По слетању на Међународни аеродром у Загребу, лет је дочекан  традиционалним поздравом воденим топовима, а посетиоцима из Србије су добродошлицу пожелели Бруно Мазуркиењицз, генерални директор Међународног аеродрома у Загребу, водећи представници хрватског туристичког сектора и локалних медија, који су заједно обележили почетак летова на овој линији.

Генерални директор Ер Србије, Дане Кондић је изјавио да је Загреб важна нова дестинација у регионалној мрежи компаније.
"После 23 године, ваздушни мост између ова два главна града ће поново бити успостављен. Поносимо се тиме што смо у прилици да допринесемо приближавању становништва и привреда двеју земаља", рекао је он.
Кондић је изразио уверење да ће ова линија пружити већи избор за путовања и да ће допринети развоју билатералне трговине и туризма.
"Загреб је четврта дестинација Ер Србије у Хрватској, након што су успостављени летови за Дубровник, Сплит и Пулу, који су до сада били сезонски. Веома смо задовољни што смо само током прошлог лета превезли готово 50.000 путника до ових атрактивних туристичких дестинација", истакао је Кондић.
Први лет на овој линији са дугом историјом обавио је ЈАТ-ов претходник "Аеропут" у фебруару 1928. године.

ЈАТ је поново успоставио летове на овој линији у априлу 1947. године и одржавао их је до августа 1991. године.
Нови летови на линији Београд-Загреб ће клијентима који путују због посла понудити преко матичне ваздушне луке Ер Србије, београдског аеродрома "Никола Тесла", одличну повезаност са многим дестинацијама широм мреже ове авио-компаније, као што су Атина, Абу Даби, Истанбул, Солун, Тел Авив, Москва и Ларнака, као и до кључних дестинација широм Балкана, укључујући Скопље, Тирану, Софију, Букурешт, Тиват, Подгорицу и Сарајево.
"Успостављање линије за Загреб је значајан и добродошао додатак мрежи дестинација Ер Србије која убрзано расте. Ови летови ће одговорити на све већу тражњу за пословним и туристичким путовањима оних који често путују између ове две престонице и омогућиће им значајну уштеду времена у поредењу са путовањима возом или колима", рекао је Кондић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести