Главна премија и стан у Београду на води...

Влада Србије усвојила је правила наградне игре „Узми рачун и победи”, а међу главним наградама је шест станова у Београду.

– Укупни фонд 742 награде које ће бити додељене у наградној игри „Узми рачун и победи” је 135.344 милиона динара – изјавила је министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић.

Она је  на конференцији за новинаре казала да је око 114,6 милиона динара обезбеђено из буyета, док је Влада усвојила правила наградне игре и наградни фонд који предвиђа шест станова у Београду, од којих четири у насељу Браћа Јерковић, један од насељу Степа Степановић и један стан у изградњи у Београду на води.
 
Међу наградама је, како је додала министарка Брнабић, и 50 аутомобила „фијат 500Л”, три путовања за Њујорк за две особе, пет путовања у Париз за две особе и карте за Ролан Гарос, као и десет летовања у Грчкој за две особе. Она је навела да су у фонду награда и лаптоп рачунари, фрижидери, мобилни телефони, телевизори, као и веш-машине.
 
По речима Ане Брнабић, прво извлачење награда биће у директном ТВ преносу 11. марта на првом програму РТС-а, а јавних извлачења биће још 18, 25. и 31. марта.
 
Како је истакла, списак свих добитника извучених награда биће објављен у дневном листу „Политика” у року од три дана од сваког извлачења
Ана Брнабић је навела да је до сада пристигао 1,2 милион коверата с по десет фискалних рачуна или десет слипова, што је директно допринело да се у буyет Србије слије више од милион евра пореза од ПДВ-а.
 
– Ова наградна игра је показала колики проблем Србија има са сивом економијом. Сива економија је рак-рана овог друштва и кроз њу се дневно губи осам милиона евра – казала је министарка Брнабић.
 
Мање запослених у државној управи
– Тренутно нема вишка запослених у државној управи, а неким локалним самоуправама биће дозвољено да запошљавају нове људе – изјавила је  министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, додавши да је у претходне две године из државне управе отишло укупно 24.000 људи, од чега је 6.500 било из локалне самоуправе. – Договорили смо да у 2017. години број запослених у државној управи буде смањен за још око 5.000 – то ће углавном бити природни одлив – а гледаћемо да у важним системима као што су просвета, здравство и социјала спроведемо реорганизацију да би боље функционисали. 
 
Ана Брнабић је рекла и да је партијско запошљавање „ствар менталитета” и да се може решити смањењем броја службеника или личном одговорношћу.
 
EUR/RSD 117.1262
Најновије вести