И Слим „мерка” МТС

„Телеком Аустрије”, који је у већинском власништву мексичког милијардера Карлоса Слима, заинтерсована је за „Телеком Србија”.Међутим, интерес је ограничен јер је ТА с оператером „Вип мобајл” већ присутан

на тржишту Србије, казао је један неименовани портпарол аустријског концерна агенцији АПА.

Аустријски медији, позивајући се на балканске, преносе да су, осим ТА, и „Дојче телеком”, као и „Франс телеком” заинтересовани за „Телеком Србија”, о чијој продаји би требало да се одлучи. Такође преносе да је и један амерички фонд, заједно с ЕБРД-ом, заинтересован за куповину „Телекома Србија”.
Ћерка-фирма ТА у Србији „Вип мобајл” има удео на српском тржишту од пет одсто, али је активна само у мобилној телефонији.

ТА већ дуже следи стратегију конвергенције и након Аустрије, Бугарске и Хрватске, однедавно је Македонија четврта земља у којој је та компанија присутна, како на тржишту мобилне телефоније, тако и фиксне. У ту стратегију би се, по експертима, „Телеком Србија” одлично уклопио.

АПА подсећа на то да је ТА, приликом последњег покушаја продаје „Телекома Србија”, понудио 1,1 милијарду евра, за удео од 51 одсто, али је српска влада тражила 1,4 милијарду евра, због чега посао није закључен.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести