Измене закона омогућиће брже враћање земљишта

Директор Агенције за реституцију Страхиња Секулић оценио је данас да ће предложене измене закона о реституцији омогућити да поступак враћања пољопривредног

земљишта буде праведнији и бржи.
Секулић је за РТС рекао да реституција неће угрозити државни пољопривредни фонд и да се у поступку реституције и покушају да се буде праведан не може угрозити макроекономска стабилност Србије.

"Интерес свих нас је да реституција буде спроведена ефикасно, а да држава коначно разграничи и утврди оно што има и да тиме располаже онако како је у интересу свих грађана, а не интересних група", рекао је Секулић.
Говорећи о фонду који би био формиран за станове који су откупљени 90-их година на које се не може односити реституција, Секулић је указао је реч о огромном фонду станова и да се не сме угрожавати право својине стечено у складу са законом, али да су у складу са законом предвиђена обештећења.

Према његовим речима, закон о реституцији не обухвата враћање дворског комплекса на Дедињу, него је предвиђен посебан закон у тој области.
На питање о закону о јеврејској имовини, који имају бројне европске земље, Секулић је одговорио да је текст закона урађен и да се нада да ће у октобру тај закон бити пред парламентом.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести