Јефтиније у Катастру

Ажурирано пре 6 недеља 3 дана

Након 9. јануара појефтиниће 14 услуга Републичког геодетског завода, а биће уведене и две нове услуге.

Уз помоћ њих ће се изједначити права супружника који имају заједнички кредит за непокретности.

Како се наводи у саопштењу РГЗ, јефтиније ће бити, између осталог, таксе за промену имаоца права на непокретности; упис посебног дела објекта са уписом имаоца права; провођење промене на земљишту настало деобом или спајањем парцела...

Највише је снижена такса за упис забележбе постојања уговора о доживотном издржавању и она ће након 9. јануара бити 3.000 динара, што је чак 55,3 одсто јефтиније него сада.

Две нове услуге су упис објекта или посебног дела објекта, са уписом заједничке својине или сусвојине у корист брачних, односно ванбрачних супружника; и промена имаоца права на непокретности, односно упис заједничке својине или сусвојине у корист брачних, односно ванбрачних супружника.

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари