Калцедонија у Руми за 600 радника

У Руми је данас отворена фабрила која послује у саставу италијанске Калцедоније чијом изградњом су створени услови за запошљавање до 600 радника. Отварању су присуствовали

премијер Србије Александар Вучић и Италијански амбасадор Ђузепе Манцо који су истакли значаја не самно ове него и деругих инвестиција из Италије али и економске сарадње две земље.

 Вучић се уједно и захвалио Италијанском шефу дипломатије Паоло Ђентилонију и Влади Италије на помоћи у Бриселу и навео да очекује отварање првих поглавља, са тим и нове инвестиције и отварање нових погона, фабрика и радних места.
Такође је истакао и велику помоћ амбасадора Манца рекавши да уз његову подршку и подршку владе Италије управо и долазе инвестотори из те земље.
 Манцо је  рекао је да се Србија налази у времену када треба да се финансијски консолидује те да италијанске фирме у Србији могу да помогну да се то боље учини.

"Драго ми је да видим овде италијанско предузеће које се развија и веома ми је драго да видим италијанско предизеће које расте тако што улаже на различита инострана тржишта", рекао је Манцо.
Истакао је и да раст италијанских предузећа у Србији истовремено води доноси раст и у Србију.
Подсетио је и да је српски премијер у понедељак боравио у бриселу где је уцествовао на скупу "Пријатељи Србије", те да је управо жеља Италије била да се тим скупом "у једном пријатељском абијанету помогне Србији у њеном развоју".

Производња у фабрици је почела у септембру 2014. године кад је компанија имала скоро 200 запослених, а од тада до данас у фабрици се радило на запошљавању и обуци запослених, тако да компанија сада има 325 радника.
Фабрика се налази на површини од 9.000 квадратних метара, климатизована је и модерно опремљена најсавременијим машинама и производном опремом, а укупна вредност инвестиције износи 10 милона евра.

Изградњом фабрике створени су услови за запошљавање до 600 радника.
Калцедониа група 2011. године одлучила је да прошири производњу купаћих костима на територију Србије, а компанија Адријана текст основана је почетком 2012. године.Ово је трећа фабрика Калцедониа групе у Србији, а ускоро ће бити отворена и четрвта у Апатину.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести