Кинеска банка креће 20. јануара

Ажурирано пре 1 недеља 1 дан

Кинеска банка добила је од Народне банке Србије (НБС) дозволу за рад у Србији, речено је у НБС.

„Народна банка Србије је, по захтеву оснивача - Bank of China Hungary Close Ltd. из Будимпеште, пошто је оцењено да су испуњени сви прописани услови, дала дозволу за рад банци која ће пословати под пословним именом Bank of China Србија, акционарско друштво, Београд”, наводе у НБС. Како додају, банка се, након добијања дозволе за рад и свих прописаних сагласности НБС, уписала у регистар привредних субјеката код Агенције за привредне регистре.

То ће бити прва кинеска банка која ради у Србији. Оснивач банке у Србији је Bank of China Hungary Close Ltd. из Мађарске, чији је власник Bank of China Ltd из Кине, која је у првих пет банака у свету по вредности тржишних трансакција.Банка у Србији ће, како је планирано, бити централа Кинеске банке за Балкан и источну и западну Европу.

Према ранијим најавама, банка у Србији би требало да почне да ради 20. јануара.

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари