Малинари траже почетну цену малине 2,3 евра по килограму

Почетна, односно аконтна цена малине треба да буде 2,3 евра за килограм, изјавио је данас Танјугу председник Асоцијације произвођача јагодастог воћа "Малинари Србије", Добривоје Радовић.

Он је рекао да су се представници ове организације, која броји 20 удружења, на синоћјној седници Управног одбора, одржаној у Пожеги сложили да цена малине не сме бити мања од извозне цене гриза по килограму.

"Донели смо одлуку да почетна, односно аконтна цена малине буде иста као извозна цена гриза тј. 2,3 евра за килограм", рекао је он. Радовић је изразио очекивање да ће премијер Вучић што пре сазвати састанак произвођача малине, хладњачара и извозника како би се заузео једнинствен став о цени "црвеног злата" за 2015. годину, како се не би поновио сценарио из прошле године.

Малинари су уједно, упутили апел Министарству пољопривреде и Влади РС да што пре надокнаде штету свим пољопривредним произвођачима насталу од елементарних непогода.

Ове одлуке су, истиче, донете, јер је пословно удружење хладњачара већ имало неке састанке у Министарству пољопривреде и Ариљу где су, према његовим речима, предложене нереалне цене.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести