Михајловић: Стоп за „фантомске шлеп службе” на Коридору 10

Ауто-мото савез Србије (АМС С) биће једини овлашћен да до краја летње сезоне уклања возила са Коридора 10 која се зауставе услед незгода и кварова, одлука је која је договорена на хитном састанку

који је иницирала потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, а која би требала да спречи појављивање "фантомских шлеп служби” на српским аутопутевима.

Састанак је организовано поводом упозорења Ауто-мото савеза Немачке (ADAC) на појаву лажних шлеп служби у Србији, саопштено је из кабинета Михајловић, која је министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре.

На састанку је, како је рекла Михајловић, договорено да АМС С до краја туристичке сезоне бесплатно уклања сва возила која се покваре или доживе незгоду до првог искључења са аутопута, након чега власници возила могу користити услуге било ког другог.

"Како су ме уверили челници АМС С, тиме ће бити спречено појављивање 'фантомских шлеп служби' које пљачкају стране путнике на Коридору 10", каже Михајловић.

Михајловић је нагласила и да инсистира на утврђивању свих чињеница о оштећеним возачима који су имали непријатности у Србији.

Најављује да ће њено министарство због упозорења немачког Ауто-мото савеза затражити податке од Савезног министарства саобраћаја и дигиталне инфраструктуре Немачке и од ADAC о тачном броју и идентитету њихових оштећених возача на Коридору 10.

Истиче да ће то урадити, јер Управа саобраћајне полиције МУП-а Србије нема ниједну пријаву оштећних возача, а да ће на основу података из Немачке МУП Србије моћи да гони одговорне у Србији.

"Коридор 10 је врло значајан да Србију тако да нећемо допустити да било ко ову најзначајнију саобраћајницу у нашој земљи користи за личне интересе", истакла је Михајловић.

Коридор 10 је, како је напоменула, од виталног интереса за Србију и Владу Србије, будући да је прошле године забалежен раст од два милиона возила у проласку кроз Србију.

Михајловић поручује да ће држава учинити све да путници који иду Коридором 10 од Хоргоша до Прешева немају никаквих проблема, јер тако повећавамо приходе од путарина.

Састанку су присуствовали представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије, ЈП "Путеви Србије" и АМС С.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести