Мост Земун–Борча сигурно готов у децембру

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да се мост Земун–Борча гради без кашњења и да ће га отворити

 српски и кинески премијер највероватније између 16. и 19. децембра.

– Тај мост је веома значајан за Београд и Србију, и доста ће помоћи становницима Београда и Србије – рекла је Зорана Михајловић након обиласка радова с амбасадором Кине у Београду Ли Манчангом.

Она је истакла да се мост гради по планираној динамици и да ће бити завршен до децембра, као и да ће бити отворен током самита кинеског премијера с најмање 16 премијера централне и источне Европе, који ће бити одржан у децембру у Београду.

– До краја ове године требало би да, заједно с мостом, буду завршене и приступне саобраћајнице од Новосадског до Зрењанинског пута, заједно са Зрењанинском петљом, а до октобра 2015. године део од Зрењанинског до Панчевачког пута – рекла је министарка Михајловић.

Радови на мосту Земун–Борча почели су крајем октобра 2011. године. Нови мост преко Дунава ће бити дугачак 1.507 метара, широк 29,1 метара и висок 22,8 метара, с укупно шест коловозних трака и пешачко-бициклистичким стазама с обе стране, а приступне саобраћајнице биће дугачке 21,6 километар. Главни распон моста је дуг 362 метра.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести