МУП преузео случај проневере на пругама

Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је пре четири дана добила извештај од Савета за борбу против корупције у вези с проневером 65 милиона евра

кодг ремонта вагона и да га је одмах упутила Министарству унутрашњих послова.

– То јесте у надлежности МУП-а – рекла је она. – Понудила сам сваку врсту сарадње Министарства – онога што ми можемо да знамо, ако ишта знамо, ту смо да одговоримо. Очекујем да надлежне институције раде свој посао. Што се тиче било каквих коруптивних или потенцијално коруптивних радњи, не само онога што каже Савет за борбу против корупције него и онога што грађани, често чак и запослени у Железницама, или ми који смо у Министарству приметимо да није добро, шаље се надлежним органима.

– Железнице Србије и актуелно руководство подржавају надлежне у утврђивању законитости рада те компаније, а подржавају и активности Савета за борбу против корупције – изјавио је генерални директор српских железница Мирослав Стојчић.

Он је у саопштењу навео да је та компанија потпуно отворена и спремна за сарадњу са свим државним и истражним органима. По његовим речима, управо на захтев Савета за борбу корупције, крајем јануара новоименовано пословодство српских железница доставило је информацију о стању шинских возила од 2007. до 2014. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести