На кориодорима 18 радника на црно

На градилиштима коридора 10 и 11 у Србији Инспекција рада открила је 18 радника који су радили на црно. Радници нису имали закључене уговоре о раду и уговоре о обављању привремених

и повремених послова, саопштило је Министарство рада.

У саопштењу се прецизира да је у надзору који је Инспекторат за рад спровео 3. марта на градилиштима коридора 10 и 11, у шест управних округа, од укупно 632 затечена лица, откривено 18 радника на црно, односно да њих 614 има закључене уговоре о раду и о обављању привремених и повремених послова.

Инспектори рада су донели 15 решења о отклањању неправилности из области радних односа и наложили послодавцима заснивање радног односа са затеченим лицима, као и отклањање осталих неправилности.

Поднето је и четири захтева за покретање прекршајног поступка против послодаваца, као и један захтев за покретање прекршајног поступка у области безбедности и здравља на раду.

Инспектори су донели и укупно 14 решења за отклањање недостатака у области безбедности и здравља на раду, као и једно решења о забрани рада због неоспособљености запосленог за безбедан и здрав рад.

Надзори су обављени у 91 привредном субјекту који изводи радове на тим градилиштима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести