Економија - Наслови

Један човек је немоћан ма ко био
Чет, 31. Јул. 2014. - 20:50h | jovan.radosavljevic
Понуду премијера Александра Вучића да управља „Железницама Србије” од свих наших бизнисмена прихватио је Милан Беко. Влада Србије, додуше, није донела такву одлуку нити је то питање разматрала, али је сам Беко рекао да није могао одбити понуду јер би,
Шок у „Таково осигурању”
Чет, 31. Јул. 2014. - 20:48h | jovan.radosavljevic
Извршни одбор Народне банке Србије донео је одлуку о одузимању дозволе за рад АД за осигурање „Таково“ Крагујевац, као и меру забране располагања имовином тог друштва до отварања поступка ликвидације. Такође, НБС је поднео предлог Привредном суду у Крагујевцу, који је надлежан
Журба због новог закона
Чет, 31. Јул. 2014. - 20:43h | jovan.radosavljevic
– Реално је очекивати да ће до краја године бити повећан број захтева за пензионисање по актуелном закону, што је уобичајено након усвајања измењеног Закона о ПИО, који, почев од 1. јануара наредне године, поставља нове услове – рекла је Танјугу начелница Одељења у Дирекцији Фонда ПИО Момира Лалић.
Министар енергетике Александар Антић у обиласку површинског копа "Дрмно"
Чет, 31. Јул. 2014. - 18:07h | jovan.radosavljevic
Министар енергетике Александар Антић поручио је данас да ће за предстојећу зиму бити сигурно обезбеђено око 80 одсто од неопходне производње угља за термоелектране у Србији и нагласио да држава разматра све могуће опције, од увоза струје до увоза угља, "али да рестрикције струје не долазе у обзир".
Чет, 31. Јул. 2014. - 13:31h | aleksandar.grubesa
Стопа незапослености у Србији износила је у другом кварталу ове године 20,3 одсто од укупног броја активних становника (запослени и незапослени) и мања је за 0,5 процената
Чет, 31. Јул. 2014. - 13:15h | aleksandar.grubesa
Председник Фискалног савета Павле Петровић изјавио је данас да Србијагас дугује 1,2 милијарде евра, што значи да то јавно предузеће за четири до пет година "поједе" један Телеком, указујући да је ЕПС
Чет, 31. Јул. 2014. - 12:26h | aleksandar.grubesa
До 2017. године потребно је уштедети готово две милијарде евра, да би се фискални дефицит смањио са садашњих 8,3 одсто БДП на испод три одсто БДП, оцењује Фискални савет Србије.
Сре, 30. Јул. 2014. - 20:21h | jovan.radosavljevic
– Нови закон о енергетици, који има за циљ усаглашавање домаћег законодавства у тој области с европским, већ је припремљен и требало би да буде усвојен до краја године, а ради се и на предлогу за измену тарифног система за електричну енергију – изјавила је државна секретарка у Министарству рударства и енергетике Мирјана Филиповић.
Складиште гаса Банатски Двор
Сре, 30. Јул. 2014. - 16:43h | jovan.radosavljevic
Србијагас ће заједно са руским партнерима потпуно напунити гасом складиште Банатски Двор до 15. августа, изјавио је данас извршни директор за комерцијалне послове Србијагаса Драган Вучур, истичући да ће Србија међу првима у региону потпуно напунити своје складиште гаса.
Нови закон легализује индивидуалне произвођаче ракије
Сре, 30. Јул. 2014. - 16:42h | jovan.radosavljevic
Индивидуални произвођачи ракије, којих нема у важећем закону али их има у животу и пракси, биће легализовани у новом Закону о јаким алкохолним пићима чија је израда у току а за то се право решење још тражи, најављено је данас у Привредној комори Београда (ПКБ).