Економија - Наслови

Економија / Наслови НИ ДАНАС НИСУ ЗА БАЦАЊЕ Без корпе од врбовог прућа није се могло замислити ниједно домаћинство
Без ових корпи до пре неколико деценија није се могло замислити ниједно домаћинство.
Економија / Наслови ОБУКА ПИЛОТА СВЕ ВАЖНИЈА Најмодернији симулатор летења за путничке авионе
Ваздухопловна академија ускоро постаје власник технолошки најнапреднијег симулатора летења за обуку пилота путничких авиона типа Ербас А320 након што је потписан уговор за његову набавку од канадске компаније ЦАЕ, најавила је јуче в.д. директора Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријела Грујић.
Photo
Економија / Наслови (ФОТО) ПОВЕЋАНА ПОТРАЖЊА ЗА ЈАГЊЕТИНОМ УОЧИ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ПРАЗНИКА Јагањци већ резервисани, на пијацама слабија понуда 
Килограм живе мере јагњади од 32 до 35 килограма тренутно кошта 600 динара, али овчари не гарантују да ће та цена и остати како се приближава Васкрс и Ђурђевдан, када се на празничној трпези предност даје јегњетини у односу на прасеће печење.
Економија / Наслови ФОНД ПИО ОРГАНИЗУЈЕ МЕЂУНАРОДНЕ ДАНЕ РАЗГОВОРА 23. И 24. АПРИЛА Подсетник за оне који су радили у Аустрији
Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсетио је осигуранике који имају стаж осигурања навршен у Србији и Аустрији, као и кориснике права из пензијског и инвалидског осигурања остварених применом билатералног споразума о социјалном осигурању, да се међународни дани разговора са Аустријом одржавају 23. и 24. априла априла у Пожаревцу и Београду од 9 до 16 часова.
Економија / Наслови Пензионери, ИМАМО СЈАЈНЕ ВЕСТИ Ево ко ће после ових разговора ДА ПРОФИТИРА
Међународни дани разговора с Аустријом, на којима ће саветодавци из аустријског Завода за пензијско осигурање и Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Србије пружити правну помоћ људима који остварују права из пензијског и инвалидског осигурања применом споразума из области социјалног осигурања закљученог између наше земље и Аустрије, биће одржани следеће недеље.
Економија / Наслови САВЕТ РГЗ-А ЗЛАТА ВРЕДАН Како избећи могуће проблеме изнуде при упису права на некретнине
Из Републичког геодетског завода (РГЗ) упозоравају грађане на озбиљан проблем изнуде који се може догодити приликом процедура уписа права на непокретности и наводе да су три најчешћа проблема подобност документације за упис у катастар, правни континуитет и сагласност у случају парцелације.
Економија / Наслови МАЛИ: СРБИЈА ЋЕ ДОБИТИ ИНВЕСТИЦИОНИ РЕЈТИНГ Потврда напретка
Потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да ће Србија добити инвестициони рејтинг и да ће то бити круна свих напора да се наша земља економски трансформише.
Економија / Наслови ЗА КОЛИКО ЈЕ ЗАИСТА СМАЊЕНА УПОТРЕБА ПЛАСТИЧНИХ КЕСА У ТРГОВИНАМА 
Употреба пластичних кеса у трговини у Србији је за мање од годину дана смањена за више од 80 одсто, изјавио је данас министар спољне и унутрашње трговине Томислав Момировић.
Економија / Наслови СЕГМЕНТ ПРИВРЕДЕ КОЈИ БЕЛЕЖИ СВЕ БОЉЕ РЕЗУЛТАТЕ Музика запослила 20.000 људи, а промет 168 милиона евра
Музичари филхармоније, естрада, то јест забавна и народна музика, организатори музичких манифестација и фестивала, као и многе друге мање знане делатности, део су домаће музичке индустије, која броји готово 20.000 запослених у оквиру 29 делатности.
Економија / Наслови ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ СЕ СПРЕМА 55.000 ПАКЕТА Јавни позив за набавку солидарне помоћи
Савез пензионера Србије расписао је јавни позив за подношење понуде за набавку пакета солидарне помоћи за пензионере, према којем се оквирно набавља 55.000 пакета, док процењена вредност набавке износи 111,69 милиона динара.
Photo
Економија / Наслови ДА ЛИ ЋЕ ЈЕ УОПШТЕ БИТИ Помера се старосна граница за ОДЛАЗАК у ПЕНЗИЈУ: "Одјављивање" с посла у шездесетим НЕРЕАЛНО, шта чека најстарије грађане
Традиционално се у пензију одлазило с навршених 65 година, али сада се све више људи суочава с идејом да је напуштање радног места у шездесетима нереално или чак неразумно, нарочито с обзиром на данашње околности - све дужи животни век и повећање трошкова живота.
Економија / Наслови НА ЈЕДНОЈ СРПСКОЈ ПЛАНИНИ ИМА ЗЛАТА, БАКРА И СРЕБРА ЗА ПОЛА ЕВРОПЕ У тиму аустралијског гиганта који је купио пројекат и 22 Србина
Strickland Metals ушао је у "уносну српску златну игру" након што је издвојио 37 милиона долара за куповину пројекта Рогозна који се може похвалити огромним ресурсом од 5,44 милиона унци златног еквивалента (око 170 тона), пишу аустралијски медији.
Економија / Наслови Са економске тачке гледишта, какав је значај улагања у злато у односу на друге облике улагања?
Улагање у злато очигледно није исто што и улагање у такозвани производни капитал као што су акције. За разлику од улагања у деонице, злато не ствара додатну вредност кроз иновације, истраживање или развој.
Економија / Наслови ПРОГНОЗA МЕЂУНАРОДНОГ МОНЕТАРНОГ ФОНДА Убрзани раст Србије 2025. године биће 4,5 одсто
Привреда Србије ће након раста са 2,5 одсто у 2023. убрзати раст на 3,5 одсто у 2024. и на 4,5 одсто у 2025. години, наводи се у прогнози Међународног монетарног фонда (ММФ). 
Економија / Наслови Индустрија која КРЕАТИВНОШЋУ И ТАЛЕНТОМ доноси екстра добит ОВО ЈЕ НАЈМЛАЂИ, али најбрже растући сектор привреде
Грађевинска индустрија је један од субова сваке привреде, а на срећу ми имамо једну младу грану која је већ сустигла грађевинаре по учећу у укупном БДП-у.
Економија / Наслови РАСПИСАН КОНКУРС ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ За нове рибњаке Војводина даје 20 милиона динара
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу средстава за подизање нових рибњака и реконструкцију постојећих у Војводини за 2024. годину, ради унапређења начина коришћења необрадивог пољопривредног земљишта, а у циљу унапређења рибарства у Војводини, који ће бити отворен до 24. маја. 
Економија / Наслови ОСМИ АТР 72-600 ПРИДРУЖИО СЕ ФЛОТИ ЕР СРБИЈЕ Слетео на београдски аеродром
Осми авион Ер Србије типа АТР 72-600, слетео је данас на београдски аеродром и после обавезних процедура требало би да уђе у саобраћај Ер Србије у наредним данима.
Економија / Наслови СТИЖЕ ЛИ СВЕТСКИ ПОЗНАТ ЛАНАЦ МАРКЕТА У СРБИЈУ? Велики избор пића, слаткиша, сендвича...
Пољска групација Жабка планира да уђе на више тржишта Југоисточне Европе, објавио је портал Retail Serbia.
Економија / Наслови ЗЕЛЕНA АГЕНДA У СРБИЈИ ПКС обучава индустрију
Привредна комора Србије (ПКС) је у партнерству са Министарством заштите животне средине и Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), а у оквиру пројекта „ЕУ за Зелену агенду у Србији”, реализовала обуке о спровођењу Закона о климатским променама, релевантних подзаконских аката, као и примени дигиталних алата за мониторинг и извештавање о ГХГ, односно емисијама гасова са ефектом стаклене баште, објавила је ПКС.
Економија / Наслови ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА STARTECH ГРАНТОВЕ Више од милион разлога за иновације
Иноватори у Србији по четврти пут имају прилику да се пријаве на StarTech програм и добију до 50.000 долара бесповратне помоћи.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести