Михајловић: Ускоро почетак радова на мосту преко Саве код Шапца

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је данас да очекује да ускоро почну и радови на изградњи моста преко Саве код Шапца, у оквиру реализације пројекта изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Михајловић је то рекла на састанку са амбасадором Азербејџана у Србији Елдаром Хасановим, са којим је разговарала управо о том пројекту, који изводи азербејџанки "Азвирт".

Министарка је изразила задовољство што једна од најбољих светских компанија реализује тај пројекат.

"Наше две државе имају добру сарадњу, захваљујући односима наша два председника. Компанијом ''Азвирт'' смо веома задовољни и драго нам је што ћемо заједнички реализовати још један важан пројекат. Очекујемо да ускоро почну и радови на изградњи моста преко Саве код Шапца", рекла је Михајловић, а наводи се у саопштењу њеног кабинета.

Амбасадор Хасанов је рекао да "осам година дугу сарадњу са потпредседницом Михајловић и министарством које води одликују одговорност, дисциплина и транспарентност".

"Азербејџан је уз вас, имамо сличну историју и обичаје и честитам вам, као држави, на дисциплини и стабилности, што није случај свуда у региону. Компанија ''Азвирт'' вас неће осрамотити, пратићемо реализацију овог пројекта заједно", рекао је Хасанов.

Вредност комерцијалног уговора је 467,5 милиона евра, а укупна дужина ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница износи 77 километара.

Састанку је присуствовао и директор компаније "Азвирт" за Европу Мурат Туркоглу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести