Отворена прва Ауто-мото берза половњака у Новом Саду

Прва Ауто-мото берза половних возила отворена је данас на Новосадском сајму и посетиоци је могу обићи још у недељу.
Auto-moto berza polovnjaka u Novom Sadu/R. Hadžić
Фото: Р. Хаџић/прва Ауто-мото берза половњака у Новом Саду

Манифестацију организује Савез возача Војводине, а у оквиру Сајма половних аутомобила, доставних возила, мотора и опреме, одржава се и изложба олдтајмера и модификованх возила. Посетиоци ће и данас имати прилику да обиђу берзу играчака и макета аутомобила, те да погледају “Кар шоу” дрифт забавни програм, као и саобраћајну олимпијаду.

Члан градског већа за привреду Милорад Радојевић сматра да ће манифестација обогатити понуду Новосадског сајма, као и градски календар догађаја.

Фото: Auto-moto berza polovnjaka u Novom Sadu/R. Hadžić

- Имајући у виду како је Ауто-мото берза замишљена, сигуран сам да може да постане традиционална - нагласио је Милорад Радојевић. - Тржиште половних аутомобила је важан сегмент привреде Града и Републике, а прошле године вредело је 200 милиона евра. Ова манифестација ће помоћи локалним дилерима да се представе, док посетиоци имају прилику да на једном месту виде богату понуду.


Мото-дефиле за крај сезоне:

Мото-сезона Србије завршена је данас традиционалним окупљањем на Мишелуку, које организује Мото-унија Србије, а као и ранијих година бајкери су се провозали улицама Новог Сада.

Дефиле двоточкаша завршен је посетом Ауто-мото берзи, а на Сајму је за ту прилику организован и бесплатан рок концерт „Усамљених јахача”, као и Азра трибјут бенда „Крвава мери”. Прошле године је на дефилеу учествовало 880 мотора, а према најавама организатора  тај број би требало да буде премашен.

Фото: Moto defile u Novom Sadu/R. Hadžić


По речима директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, актуелни менаџмент у последњих пет година на све могуће начине покушава да стави у функцију имовину Сајма, као и комплетну инфраструктуру.

- Успели смо да уведемо велики број нових сајамских манифестација, а и Ауто-мото берза представља саставни део тог пројекта - објаснио је Цветковић. - Надамо се да ће берза бити интересантна посетиоцима и излагачима, те да ће бити уврштена у редован календар сајамских манифестација.

Организатори сматрају да Новом Саду недостају манифестације из области саобраћаја, односно аутомобилизма и мотоциклизма, а будући да се Ауто-мото берза одржава први пут у Новом Саду, излагачима половних возила и опреме, односно правним лицима, обезбеђен је бесплатан простор.

- Идеја за Ауто-берзу настала је из потребе да Нови Сад, осим трка на Мишелуку, има још једну манифестацију из области аутомобилизма - објаснио је председник Савеза возача Војводине Марко Топо. - Програм је осмишљен тако да буде интересантан посетиоцима од 6 до 66 година и очекујемо да ће нас суграђани подржати јер од њихове заинтересованости зависи будућност манифестације.

Марко Топо истакао је важност безбедности у саобраћају, поштовања прописа и ношења кациге и заштитне опреме, јер је то, како је рекао, начин да се смањи број удеса, односно да буду сведени на минимум.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести