Наводњава се 5.000 хектара

Покрајински секретар за пољопривреду и водопривреду Бранислав Богарошки изјавио је да ће ове године више од 5.000 хектара ораница у Војводини бити покривено системом за наводњавање.

Он је потписао уговоре с војвођанским пољопривредницима који су добили бесповратна средства на конкурсима за наводњавање и за производњу у пластеницима, укупне вредности 230 милиона динара.

Богарошки је објаснио да ће реализацијом потписаних уговора нових 1.500 хектара ораница бити под системом за наводњавање, и додао да је укупна вредност те инвестиције већа од 200 милиона динара, од чега је Покрајина обезбедила 80 милиона. Он је прецизирао да је Покрајина ове године издвојила више од 180 милиона динара за изградњу система за наводњавање, а на располагању има још око 70 милиона динара. Подсетио је на то да ресорни секретаријат субвенционише системе за наводњавање регистрованим пољопривредним газдинствима.

– Велико интересовање пољопривредника било је и за производњу у пластеницима – казао је Богарошки, и прецизирао да ће новим улагањима бити подигнуто више од 9.000 квадратних метара пластеника.

С. Г.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести