Новосадски сајам враћа стари сјај ЛОРИСТ-у

Директор Новосадског сајма Слободан Цветковић изјавио је данас да ће Новосадски сајам вратити стари сјај групи сајмова ЛОРИСТ (лов, риболов, спорт и туризам) и да је у

том циљу у стари јесењи термин враћен сајам туризма, те да је та група сајмова појачана и сајмом коњарства.
Цветковић је, на конференцији за новинаре на којој је најављена сајамска приредба ЛОРИС, која ће бити одржана на Новосадском сајму од 7. до 11. октобра, рекао да се на тој приредби очекује око 250 излагача који су, како је казао, најавили да ће за своје производе имати сајамски попуст у просеку од 20 процената.
"Уверен сам да смо ЛОРИСТ припремили квалитетно без обзира на сложену финансијску ситуацију и сигуран сам да смо на путу да повратимо стари сјај ЛОРИСТ-а који је некада био једна од најцењенијих сајамски приредби у земљи", рекао је Цветковић.

По његовим речима Сајам лова, риболова, спорта, туризма и коњарства отвориће државни секретар у Министарству пољопривреде Данило Голубовић, за кога је Цветковић рекао да је редован гост, посебно на сајму лова и риболова. 
Цветковић је истакао да посетиоце очекује низ занимљивих дешавања као и богата понуда која ће на сајму лова и риболова бити значајно проширена у односу на претходне сајмове, а како је нагласио, посетиоци ће моћи да уживају и у "етно сокаку" и "пчеларској улици", као и у низу других садржаја.

Земља партнер Новосадског сајма на сајму ЛОРИСТ је Црна Гора, а њен генерални конзул у Србији, Драган Канкараш је на конференцији за новинаре рекао да национална Туристичка организација Црне Горе није  случајно одлучила да Црна Гора буде земља партнер на ЛОРИСТ-у јер, како је казао, на том сајму има могућност да на квалитетан начин представи своју туристичку понуду.

"По први пут ће на сајму бити представљена туристичка понуда севера Црне Горе, а биће промовисана и културна добра, као и поједини сегменти туристичке понуде који су до сада неоправдано били у другом плану и о којима се мало зна", рекао је Канкараш.

Извршни директор Новосадског сајма Јелена Маринковић је рекал да ће посетиоци ЛОРИСТ-а заиста моћи да уживају у богатој и разноврсној понуди, али и да их очекује низ вредних награда које ће бити дељене у наградним играма које ће свакодневно бити организоване.
"Поред понуде излагача Новосадски сајам ће већ по традицији организовати и "Прес котлић" - такмичење новинара у кувању рибље чорбе", рекла је Маринковић додајући да је радно време Новосадског сајма у време ЛОРИСТ-а од 10 до 19 сати.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести