Објављен позив за приватизацију ПКБ Корпорације

Министарство привреде објавило је јавни позив инвеститорима за приватизацију ПКБ-а и зависних друштава, у које спадају Пољопривредна авијација,

ЕКО - ЛАБ, ПКБ Агроекономик и Ветеринарска станица. Јавни позив траје до 17. Ффбруара, а писмо о заинтересованости треба да садржи основне податке о инвеститору, исказан интерес за учесће у поступку, предлог модела приватизације, инвестициони програм, оквирни план пословања, број запослених...

Писма се достављају поштом, непосредном предајом на писарницу Министарства, Београд, Кнеза Милоша 20, или путем електронске поште на адресу loi@privreda.gov.rs.

Иначе, Скупштина Београда одлучила је у септембру 2016. да се држави пренесу акције ПКБ-а које су у власништву града, а Агенција за приватизацију објавила је децембра 2015. јавни позив за продају имовине ПКБ, али на отварању понуда у марту 2016. није било заинтересованих. Након тога продаја је обустављена и наложена је нова процена вредности капитала.

Према ранијим подацима Корпорација ПКБ власник је 1.400 хектара грађевинског и 5.200 хектара пољопривредног земљишта. У ПКБ-у и зависним предузећима има око 2.000 запослених.ПКБ је 2015. продао компанијама "МПЦ" и "Лидл" укупно пет хектара пољопривредног земљишта у грађевинској зони, код насеља Греда и Борча, за 700.000 евра по хектару.

За ПКБ су заинтересоване кинеске компаније и компанија Ал Дахра из УАЕ, са чијим је представницима премијер Србије Александар Вучић разговарао јуче у Давосу о моделу приватизације те корпорације.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести