Обука за „Епл” програмере

Организација SEE ICT најавила је расписивање конкурса за курс за програмере за мобилни опертивни систем иОС (iOS) компанији „Епл”.Конкурс за тромесечни курс иОС програмирања, чији ће полазници

 на крају моћи самостално да праве апликације за све „Еплове” мобилне уређаје, биће расписан у оквиру прве иОС академије у Србији и региону, коју покреће SEE ICT. Курс ће се одржавати у Београду од фебруара до априла 2015. године. Свим заинтересованим корисницима се у оквиру иОС академије нуди могућност да искористе сву техничку и менторску подршку и ресурсе, развију своју апликацију за iPhonе и iPad уређаје, и на тај начин себи осигурају рад на конкретним пројектима и сигурну зараду.

Кандидати пријаву треба да пошаљу преко веб-страницеwww.iosakademija.rs до 10. децембра. Број полазника је ограничен на 15, због осигурања квалитета програма. У иОС академији корисницима су на располагању рачунари „мак” лаптоп, који ће моћи да користе током комплетног програма како у учионици, тако и код куће, а посебна погодност је та што ће имати и приступ апсолутно свим потребним моделима iPhone и iPad уређаја.

О потенцијалу иОС-а говори чињеница да само у Србији просечна плата иОС девелопера износи око 1.000 евра. Велика предност тог оперативног система је што омогућава интеграцију с многим другим сервисима, попут „Фејсбука”, „Твитера”, „FourSquarea”, „Swifta” и на тај начин доста олакшава посао изградње апликације.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести