Отишао владин "ауди" за 16.500 евра

На аукцији за продају возила државних органа и јавних служби, која је јуче одржана у Палати Србија, продато је 37 аутомобила за око око 14,5 милиона динара.

Најскупље је излицитиран аутомобил марке "ауди" за око два милиона динара, а велико интересовање изазвала је "шкода октавија" из 2005., коју је користио ЕПС са пређених 151.941 километар, за коју је било заинтересовано седам понуђача.То возило је продато 538.446, а почетна цена је била 378.446 динар.

Понуђачима је био интересантан и "фолксваген поло" из 2008., који је прешао 41.234 километра, а користило га је Министарство омладине и спорта. Почетна цена возила је била 467.909, а продат је за 587.909 динара.Члан Комисије за спровођење поступка јавног надметања Ивана Зељић рекла је да је велико интересовање постојало и за аутомобил марке "лада нива".

"На првом јавном надметању излицитирано је 37 аутомобила за које очекујемо да ће бити закључени уговори о купопродаји. Висина која смо данас остварили у поступку лицитације је око 14,5 милиона динара, али то је оквирно, под условом да најбољи понуђач дође и закључи уговор", објаснила је Зељић.

Када буду закључени уговори о купопродаји са купцима, додала је Зељић, биће објављен нови оглас у којем ће купци бити позвани на друго јавно надметање, када ће купопродајна цена бити умањена за 40 одсто од процењене вредности аутомобила.Уовори за јуче продате аутомобиле би, додала је, требало да буду закључени у року од пет дана од лицитације, односно до среде.

На списку аутомобила за данашњу лицитацију било је 510 ауотмобила, али су пријаве поднете свега за 40 аутомобила.Продаја се обавља јавним надметањем, на којем право учешћа имају они који су испунили услове из огласа и регистровали се на учешће у надметању и уплатила депозит од 20.000 динара.

Остварену цену са јавне аукције купац плаћа ођедном у динарима. Средства остварена продајом су приход буџета Републике Србије, рекла је Матовић.

Љ. М.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести