Отворен Београдски сајам аутомобила

Министар привреде Горан Кнежевић свечано је данас отворио 53. Међународни салон аутомобила и 11. Међународни сајам мотоцикала, делова и опреме "MotoPas sion",

на којима је представљено око 410 излагача из 30 земаља.

Сајам аутомобила и мотоцикала се одржава под слоганом "Године пролазе страсти не престају", а за посетиоце ће бити отворен до 2. априла.

"Данас ми сви завиде сви пријатељи што ћу пре њих моћи да видим нове моделе. За нас мушкарце фудбал и аутомобили су страст која не престаје, као што каже слоган сајма", навео је министар.

Кнежевић је додао да је Србија у аутоиндустрији лидер у региону.

На тој 10-дневној манифестацији која се одржава на Београдском сајму у 10 хала, на више од 41.000 метара квадратних изложбеног простора биће представљено 34 аутомобилска и 10 брендова произвођача лаких привредних возила, као и 36 брендова мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила и шест брендова бицикала.

БМВ за представљање својих модела и програма обезбедио цео простор хале 2А Београдског сајма где ће тај произвођач представити све најбоље што у овом тренутку производи, укључујући премијере својих електричних машина "и8" и "и3", те новитете из "серије 5", "седмице" и "М2".

За разлику од претходних година, ове године мотоцикли, квадови, АТВ-ови и бицикли су представљени у три хале Београдског сајма (7, 8 и 9), које су специјално преуређене за излагаче и љубитеље двоточкаша.

Новина овогодишњег Салона аутомобила и Сајма мотоцикала чији је слоган "Године пролазе страсти не престају" је наруквица од папира за руку коју ће добијати сви посетиоци који купе улазницу како би лакше и функционалније могли да се крећу по целокупном сајамском простору.

Радно време сајма је од 10:00 до 20:00, а цена појединачне улазнице је 300 динара, 200 динара за групне посете, док је за ђаке и студенте цена карте 150 динара.

Паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату.

У четвртак, 30. марта, како су најавили организатори, биће организован Породични дан, када ће бити омогућена породична посета сајма по цени од 500 динара.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести