Паре стигле од СДПР-а, ЕМС-а, Телекома...

„Службени гласник”, „Електромрежа Србије”, „Телеком”, СДПР и још неколико предузећа су међу фирмама које су, по препоруци Владе Србије, уплатиле нераспоређену добит, подаци су

Министарства привреде.

– Нажалост, немамо велики број фирми које су позитивно пословале у претходним годинама. Уплатили су „Службени гласник”, „Електромрежа Србије”, „Телеком”, СДПР и још неколико предузећа – рекао је новинарима министар привреде Жељко Сертић после састанка с црногорским министром економије.

Он је навео да податке о износу тих уплата има Министарство финансија.

Сертић је објаснио да те одлуке у предузећима морају бити верификоване од Управног одбора, директора финансија, као и да очекује да ће сва предузећа која имају простора за тако нешто, то и урадити у веома кратком року, у договору с Министарством финансија које координира целу активност. У „Службеном гласнику” је објављено да је Влада Србије препоручила јавним предузећима чији је оснивач држава да најкасније до 28. фебруара уплате у републички буyет нераспоређену добит из претходних година, до максималног износа који неће угрозити пословање.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести