Петровић: Јавна предузећа су проблем

Ажурирано пре 1 недеља 4 дана

Председник Фискалног савета Павле Петровић каже да више од половине планираног дефицита у буџету за ову годину потиче од губитака насталих у јавним и државним

предузећима од 2011. до 2015.

„И сад то долази на наплату, и то ће да траје све до 2018. Оно што је опасност је да се гомилају нови губици и дугови, што се догодило у 2016”, рекао је Петровић за Н1. Он је као пример навео РТБ Бор који не плаћа струју и гас, тако да се њихов дуг прво прелива у ЕПС и Србијагас, али ће се једног дана, како каже, прелити и у државни буџет. Петровић каже да је за Србијагас велики проблем што је повезан са другим државним предузећима која не плаћају гас, попут поменутог РТБ-а, али и Петрохемије, Азотаре, МСК-а.

„Уместо да признате трошкове, ви то прикријете тако што се не плаћа гас Србијагасу, онда се то гомила као губитак Србијагаса, па се прелије у буџет”, упозорава он.

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари