Почела исплата оптремнина радницима фабрике камиона

У фабрици "Застава камиони" у Крагујевцу данас је почела исплата отпремнина радницима који су изјаснили за добровољни одлазак из фабрике уз социјални програм, изјавио је

данас директор те фабрике Зоран Аџић.
   Он је Танјугу рекао да је држава за реализацију социјалног програма на рачун фабрике уплатила 123 милиона динара.
"Радници који су тужили фабрику, тражећи заостала потраживања, отпремнине ће добити уколико буду донели потврду да су замрзили судски или извршни поступак до краја маја наредне године, односно до решавања статуса предузећа", навео је Аџић.

   Председник Самосталног синдиката у фабрици Данило Поповић рекао је Танјугу да је већина од укупно 242 радника поднела тужбе и да овог тренутка нема прецизан податак да ли ће и колико запослених повући односно замрзнути судске и извршне поступке.
"То ћемо знати када се заврши исплата отпремнина која ће трајати до 18. октобра, односно 30 дана од датума када је држава уплатила средства  за ту намену", рекао је Поповић.

   Он је подсетио да се у мају, за добровољни одлазак из фабрике, изјаснио 191 радник.
Фабрика "Застава камиони" једно је од предузећа Групе "Застава возила" која, одлуком Владе Србије, од јуна ове године, има статус предузећа од стратешког значаја за Републику Србију.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести