Почетницима пола милијарде динара

Министарство привреде упутило је јавни позив незапосленима и привредницима који су у почетној фази развоја за доделу бесповратних средстава. Новац је намењен за

набавку опреме, доградњу, реконструкцију, опремање, адаптацију или санацију пословног или производног простора, као и за набавку трајних обртних средстава у износу до 20 одсто укупног улагања.

Како је наведено на сајту Министарства, та финансијска подршка привредницима се пружа у оквиру Програма подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању у 2017. години и представља комбинацију 30 одсто бесповратних средстава државе и 70 процената повољног кредита Фонда за развој.
 
За његову реализацију Министарство привреде је определило 150 милиона динара бесповратно, док ће Фонд за развој пласирати 350 милиона динара кредита.
 
Министарство привреде и Фонд за развој су тај програм реализовали и прошле године и подржали 220 привредника и почетника у пословању.
Како се наглашава, јавни позив за ову годину је отворен док се расположиви новац не утроши, а све информације и потребну документацију заинтересовани привредници могу наћи на интернет презентацији Министарства привреде и Фонда за развој.
 
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести