Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда ПРИМЕНА НАУКЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ И СТОЧАРСТВУ ИМА ПРИОРИТЕТ Наше краве просечно да дају 40 литара млека дневно
Примена науке у пракси јесте пут да се повећа млечност наших музних крава и да уместо двадесетак литара млека дневно дају двоструко више.
Економија / Пољопривреда ПРОЧИТАЈТЕ ОВДЕ: Како да остварите право на ПОЉОПРИВРЕДНУ ПЕНЗИЈУ; Када су исплате и који су начини обрачунавања
Пољопривредно осигурање је обавезно осигурање, а средином прошле године је 93.117 њих било пријављено у базу ПИО Фонда, с тим што тај број има тенденцију пада.
Економија / Пољопривреда СНЕГ НА ФРУШКОЈ ГОРИ НЕ СМЕТА ВОЋУ Не очекују се штете у воћњацима
Снег који је јуче падао на Фрушкој гори није наудио воћу, казао је за „Дневник” професор воћарства на Пољопривредном факултету у Новом Саду др Ненад Магазин.
Економија / Пољопривреда АКО ИМАТЕ ПЧЕЛЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ И ДО 1500 ДОДАТНИХ ДИНАРА ПО КОШНИЦИ Ево који су услови и како до новца
Воћари и пчелари увелико су ушли укоштац са климатским променама. После више од 30 априлских степени, стигло је захлађење, у појединим пределима могући су снег и мраз.
Економија / Пољопривреда ОТВОРЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА СЕРТИФИКАЦИЈУ ПРОИЗВОДА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА Град Нови Сад издвојио 1,5 милиона динара
Јавни позив за доделу субвенција за трошкове сертификације пољопривредних производа са ознаком географског порекла на територији Града Новог Сада за текућу годину отворен је до 30. априла. За ову намену Град је издвојио 1,5 милиона динара.
Економија / Пољопривреда СТИЖЕ ПОМОЋ ИЗ ДРЖАВНЕ КАСЕ Ево до када важе пријаве, а добија је ОВА ГРУПА ГРАЂАНА
Расписан је јавни позив за субвенције за квалитетна приплодна грла и он ће трајати до 15. маја, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.
Економија / Пољопривреда ОВА ГРАНА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПРЕКО ПОТРЕБНА СРБИЈИ Ако се овим бавите, ево колико ћете добити од државе
Ових дана у току су јавни позиви Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде који се тичу давања у сектору сточарства.
Економија / Пољопривреда СА 23.000 РАКЕТА НА ГРАДОНОСНЕ ОБЛАКЕ Све спремно за противградну сезону
ЧАЧАК: Директор Републичког хидро-метеоролошког завода (РХМЗ) Југослав Николић рекао је данас да је Србија спремна за сезону одбране од града која почиње данас и трајаће до 15. октобра и истакао да је свих 13 радарских центара активно даноноћно.
Економија / Пољопривреда ДУШАНУ ГОВОРИЛИ ДА НЕ РИЗИКУЈЕ, А САД МУ ЗАВИДЕ! Док други тек саде кромпир, он већ може да га вади (ВИДЕО)
Душана су многи критиковали када је пре више од два месеца засадио кромпир. Ово су називали ризичном садњом, али сада су се ствари промениле. Он је на мрежи X поделио видео на којем је приметно да је кромпир скоро спреман за вађење.
Економија / Пољопривреда НА НОВОСАДСКОЈ ПРОДУКТНOЈ БЕРЗИ Кукуруз који ће се тек брати 16,52 динара по килограму
На новосадској Продуктној берзи прошле недеље закључен је први термински уговор за кукуруз овогодишњег рода а закључен је и један берзански уговор за уљану репицу рода 2024. године, наводи се у недељном извештају ове берзе.
Економија / Пољопривреда ХОЋЕ ЛИ БИТИ УСКРШЊЕ ПЕЧЕНИЦЕ Килограм прасетине до 1.300 динара СВИЊЕ НЕИСПЛАТИВЕ, А ПРАСИЋИ КАО ОД ЗЛАТА
Товљене свиње су појефтиниле са 300 на 210-220 динара по килограму, па су сточари и фармери у Мачви поново на губитку, а због вртоглавог раста цене прасади, сви који имају прасе за продају, одустају од товљења и задовољно трљају руке.
Економија / Пољопривреда ДОМАЋЕ ЈАГОДЕ СТИГЛЕ И НА ПИЈАЦЕ: Ево колика је цена по килограму
Прве јагоде су стигле на београдске и новосадске пијаце, а цене се крећу од 400 динара, па све до 1.200 динара за килограм.
Економија / Пољопривреда ЛЕКОВИТО И ЗАЧИНСКО БИЉЕ ОДЛИЧНО УСПЕВА НА БАНАТСКИМ ПОЉИМА Ове биљке су добре за здравље, али и за ПАОРСКУ ЗАРАДУ
Суво и неубичајено топло време за ово доба године не годи ни лековитом биљу. Пољопривредници који су га посејали не надају се ни приносима ни заради уколико се клима у најскорије време не измени. Киша је потребна камилици, менти и першуну лишћару, који воле влагу.
Економија / Пољопривреда ПРИЈАВЕ ЗА "НАЈДОМАЋИНА 2024“ Александар је господин ратар, инжењер који на 90 хектара земље узгаја житарице и заљубљеник је у механизацију
Газдинство Летића се налази у Кисачу. Са родитељима и братом Александар обрађује 90хектара земље на којој узгаја житарице – кукуруз, соју и пшеницу. Има најсавременију механизацију, користи нове технологије и стално уводи нове у ратарску производњу.
Економија / Пољопривреда НА ВОЈВОЂАНСКИМ ПОЉИМА ПОЧЕЛА СЕТВА УЉАРИЦА Паори сеју соју и сунцокрет по нижој цени, а надају се бољој заради
Сетва уљарица, соје и сунцокрета биће мало јефтинија него прошле године. Али то ратаре не охрабрује јер се налазе у најнезавиднијем положају у односу на дуги низ година, због велике суше и ниских цена примарних пољопривредних култура.
Економија / Пољопривреда ГОВЕДАРСТВО У ПРОБЛЕМУ У јануару у кланицама у Србији за 6,4 одсто мање говеда
БЕОГРАД: У кланицама регистрованим у Србији у јануару 2024. заклано је мање за 6,4 одсто говеда, него месец дана пре, објавио је Републички завод за статистику (РЗС).
Економија / Пољопривреда КОМПАНИЈА „ИМЛЕК” ОБРАДОВАЛА ПРОИЗВОЂАЧЕ Откупне цене млека остају по старом
Компанија „Имлек” саопштила је да неће снижавати високу откупну цену млека у Србији, иако је она међу највишима у Европи.
Економија / Пољопривреда ПОВРАТАК ПОШАСТИ Афричка куга регистрована је у околини Бијељине на фарми са близу 1.000 свиња!
БИЈЕЉИНА: Вирус афричке куге свиња поново је данас регистрован на подручју Семберије у Републици Српској и то на великој фарми са близу 1.000 свиња.
Економија / Пољопривреда Много новитета на изложби механизације на 91. Пољопривредном сајму у Новом Саду
НОВИ САД: Предстојећи 91. Међународни пољопривредни сајам биће одржан од 18. до 23. маја, а у припреми су сви познати сегменти манифестације, на којој ће важно место заузети изложба пољопривредне механизације, најавили су данас органаизатори.
Економија / Пољопривреда БОРОВНИЦЕ СВЕ ПОПУЛАРНИЈЕ НА ФРУШКОЈ ГОРИ Ове плаве бобице пре сазревају него у Пољској, Италији...
Професионални воћари на обронцима Фрушке горе у намери да им производња буде исплативија све чешће уз традиционалне воћне врсте на падинама Срема узгајају и оне којих ранијих година није било у већем броју.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести