Одржан округли сто посвећен унапређивању агроекономске струке

НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић обратио се на округлом столу: „Универзитет и привреда-унапређење студијског програма, практичне наставе и запошљавања агроекономиста“, који традиционално организује Департман за економику пољопривреде и социологију села Пољопривредног факултета у Новом Саду.
poljoprivreda
Фото: pixabay.com

Радојевић је истакао да ресорни секретаријат подржава овакве скупове, који афирмишу све оно што иде у прилог унапређивању пољопривреде у Војводини.

Он је похвалио иницијативу агроекономиста, који кроз оваква окупљања, разменом информација у струци, на најбољи начин, професионална искуства користе за унапређивање образовног програма и практичне наставе с једне стране, као и потребу  да стечена знања у области агроекономије даље прилагођавају захтевима привреде. Радојевић је указао да је ово добар начин да се агроекономисти још чвршће повежу, као што то чине и у оквиру Алумни клуба Агроекономија.

У привреди и агропривреди се дешавају континуиране промене и реформе, па сходно томе и агроекономска струка има задатак да одговори тим променама, како би прилагодила знања дипломираних агроекономиста потребама наше привреде, истакао је Радојевић.

Он је изнео да статистички подаци Националне службе за запошљавање говоре да се агроекономисти веома брзо запошљавају. Последњи подаци, од новембра ове године, како је Радојевић навео, бележе да од укупно 8.650 незапослених у нашој покрајини, који су области рада пољопривреде, тек 22 незапослена лица су агроекономске струке, што по његовим речима иде у прилог афирмацији агроекономског образовног профила.

Овај скуп агроекономиста који се редовно одржава на Пољопривредном факултету у Новом Саду, и овог пута је у присуству декана проф. др Недељка Тице и директора Департман за економику пољопривреде и социологију села проф. др Дејана Јанковића, стручњака и успешних привредника у овој области, окупио агроекономисте који су овде дипломирали и који су изнели своја искуства студентима и својим колегама који још увек нису запослени, како би им указали на знања, вештине и изазове који их чекају у различтим секторима.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести