Поремећај на тржишту млека

– Радна група тренутно разматра могућности помоћи домаћим произвођачима млека и ускоро ће предложити мере, али они за сада нису угрожени – изјавила је министарка пољопривреде и заштите

животне средине Снежана Богосављевић Бошковић. – Министарство је посвећено налажењу решења за питање откупа млека од наших пољопривредника и радна група, у којој су и наши представници, инсистира на томе да се тај проблем реши да наши пољопривредници не буду угрожени.

Министарка је додала да се анализирају различити модели помоћи пољопривредницима, и да је једна од идеја да се откупи млеко у праху од млекара да би се оне на тај начин растеретиле и тако обезбедио несметан откуп млека.

– Постоје и неки други модели које радна група разматра, а који модел ће предложити у наредним данима, видећемо, али сигурно је да ће то бити у корист и у интересу наших пољопривредника – рекла је Снежана Богосављевић Бошковић.

Како је казала, произвођачи за сада нису угрожени, упркос томе што је дошло до одређених поремећаја на тржишту млека. Потврдила је тачност информација да је дошло до повећаног увоза и да се одређене количине млека увозе из БиХ, као и због проблема који су се јавили на европском тржишту услед санкција ЕУ према Русији.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести