Пред европске министре и улагаче идемо са 26 пројеката

Представници Привредне коморе Србије учествују данас у Бечу на три скупа, која су део Самита о Западном Балкану, а заједно са осталим коморама региона представиће укупно 26 заједничких пројеката.

 „Наш основни циљ је да пратимо „берлински процес”, који воде политички лидери земаља региона и разговарају о крупним инфраструктурним пројектима и сагледамо како да повезујемо и укључујемо привредне заједнице у те велике, развојне пројекте”, рекао је за председник ПКС Марко Чадеж.

Такође, додао је он, циљ је и да видимо на који други начин можемо да сарађујемо како бисмо заједно учествовали на трећим тржиштима, пружили помоћ малим и средњим предузећима, стално пратили пословну климу у региону и слали поруку нашим владама да отклањању препреке за сарадњу и побољшавају амбијент за пословање и инвестирање.

ПКС учествује на радном доручку, скупу на којем ће говорити и министри економија и председници других привредних комора Западног Балкана, високи представници ЕУ, међународних финансијских институција, највећи аустријски инвеститори на Западном Балкану.

На радном доручку ПКС ће представити Акциони план са 26 пројеката које су од априла до данас привредне коморе региона заједно разрадиле, од чега су три пројекта најконкретнија и у те ће се пројекте одмах ући, навео је Чадеж. Први је формирање коморског инвестициног форума, други је установљавање форума као заједничког тела за програмирање, координацију и реализацију регионалних пројеката финансираних из средстава ЕУ, а  трећи пројекат је Центар компетенције, заједничка платформа за јачање малог и средњег бизниса.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести