Протест радника „Дневник штампарије“

Запослени у предузећима у реструктурирању која су се нашла на списку 502 предузећа која Агенција за приватизацију нуди на продају с нестрпљењем очекују расплет догађаја. Међу њима су и радници „Дневник штампарије“.

Желе да сазнају када ће добити своја заостала потраживања  и какав је статус „Штампарије“ у поступку приватизације. Због тога већ неколико дана стоје и протестују испред зграде „Дневника“, чекајући одговор.

Предузеће има 38 запослених. Они траже да им се исплате 23 заостале зараде те да им се обезбеди здравствено осигурање после октобра. Наиме, књижице су им сада оверене до истека овог месеца.

– Нешто више о приватизацији „Штампарије“ моћи ће да се каже за неколико месеци – каже директор АД „Дневник“ Светозар Карановић. – Агенција за приватизацију понудила их је на продају заједно с другим предузећима у сасатву АД „Дневник“, али за свако од тих предузећа се посебно тражи нови власник. У „Штампарији“ су дугови већи од капитала.

То предузеће не ради од краја прошле године, а запослени се плаше да би, у случају да се не нађе ни купац ни стратешки партнер, могли остати не смао без радних места већ и без социјалног програма. Новог власника и нови почетак не може нико обећати, а у сваком другом погледу ће имати исти третман као и друге компаније које су у „Клубу 502“.

Д. В.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести