Рекордан број српских фирми на сајму хране у Келну

БЕОГРАД: Компаније из Србије шести пут представиће понуду на највећем светском сајму прехрамбених производа АНУГА 2019 који се одржава у Келну од 5. до 9. октобра.
1
Фото: Youtube Printscreen

Наступ српских фирми организују Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна Агенција Србије (РАС), а на овогодишњем сајму Србија ће се представити са рекордним бројем излагача – 29 компанија, наводи се у саопштењу ПКС.

Производи ће бити изложени на два национална штанда, у две хале - за готове и за замрзнуте производе.

Наступ српске привреде се организује с циљем промоције и повећања извоза домаће прехрамбене индустрије на тржишта Немачке, Европске уније, и других земаља, као и упознавања произвођача са светским трендовима у прехрамбеној индустрији.

Сајам пружа могућности компанијама да се упознају са новим производима и технологијама, пронађу нове пословне прилике, упознају нове добављаче за европско и друга инострана тржишта, сагледају своју позицију у односу на тржишну утакмицу и конкуренцију, наводи се у саопштењу.

На Националном штанду у хали где ће бити изложени готови производи представиће се 14 српских компанија - Фруитица, Чантавир, Јаффа, Црвенка, Генеза, Кањижа, Медино, Крњево, Баскет Здравија Храна, Голубинци, Арома зачини, Футог, Дамар Цонфит, Београд, Библи, Београд, Агранела, Ваљево, Здраво органик, Селенча, Цолд Прешок, Београд, Тисацооп, Кањижа, Интерфодд 60, Ивањица, Фунго југ, Лесковац.

Истовремено, на Националном штанду у хали замрзнути производи излагаће 15 компанија - Сицоберyy, Краљево, ПИК Бечеј, Бечеј, Фриком, Београд, ПТПД Менекс, Крушевац, ИТН Груп, Земун, Воћар, Свилајнац, Мастер Фруит, Београд, Југпром, Лесковац, Хибрид, Београд, Фригло, Сутјеска, Фриго-паун, Пожега, Еуро Фриго, Пожега, Лаки, Ариље, Сњеет Хоме, Брус, Мираџ аграр, Београд.

Сајам АНУГА највећи је међународни сајам на свету прехрамбене индустрије и најзначајнији за све произвођаче широм света. Сајам се одржава сваке друге године у Келну, а ове године излагаће преко 7.500 излагача из више од 100 земаља, а очекује се и више од 165.000 посетилаца из 198 земаља.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести