С Апенина стигле две милијарде евра

– Италија је важан и први спољнотрговински партнер Србије и компаније из те земље су у последњих десетак година у Србију уложиле око две милијарде евра – изјавила је

министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић.

Она је, отварајући конференцију „Италија и Србија – градимо заједно”, казала да је у Србији присутно више о д500 италијанских компанија, у којима је запослено више од 20.000 људи, додајући да укупан извоз у Италију чини 17 одсто укупног извоза Србије.

– Србија има одлиичну сарадњу с Италијом и та земља нас подржава у свему, између осталог у приступању Европској унији, као и политици коју води Влада Србије – казала је Зорана Михајловић.

Амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо рекао је да Италија веома подржава напредовање Србије на пут ка ЕУ, додајући да је прошле године покренут пројекат ради стварања још повољнијих услова за пословање италијанских компанија у Србији. Он је навео да ће Италија бити домаћин самита Западног Балкана, који жели да изгради мрежу за повезивање, нарочито младих, и да ту Србија има своје посебно место.

Како је навео, данас је у Србији присутно више од 600 италијанских компанија, које су препознале могућности које се овде нуде, и виделе су да овде могут стварати добит, али и отварати нова радна места.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести