Слање коверти за наградну игру са рачунима коштаће 23 динара

Коверте за слање рачуна за наградну игру са фискалним рачунима су бесплатне, али се приликом њиховог слања плаћа поштарина од 23 динара,

потврђено је Танјугу у Министарству државне управе и локалне самоуправе.
Како су казали у том министарству, коверти тренутно нема у свим поштама у Србији, јер је у току њихова достава.
"До 1. фебруара, када почиње слање рачуна за наградну игру Узми рачун и победи,  бесплатних једнообразних коверти ће бити у свим поштама у Србији", наглашавају у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

У Пошти Србије су Танјугу казали да се грађани од прве најаве да ће се организовати наградна игра "Узми рачун и победи" интересују за коверте.
"Као друштвено-одговорна компанија, Пошта Србије се укључила у ову акцију која је окупила грађане, државу и привреду на заједничком задатку сузбијања сиве економије и подржала је донацијом наменских, једнообразних коверата који се на шалтерима пошта широм Србије могу преузети без накнаде и ради ефикасније организације наградне игре бесплатно ће обезбедити и читав сет додатних логистичких услуга", рекли су у том јавном предузећу.

У Поштама Србије, наглашавају да се сама поштанска услуга (пријем, пренос и уручење обичног писма) наплаћује у складу са важећим ценовником резервисаних поштанских услуга у унутрашњем поштанском саобраћају, а с обзиром на то да ће писма са рачунима углавном бити масе до 20 грама, поштарина за те коверте је 23 динара.

Рачуни и слипови за наградну игру "Узми рачун и победи" се шаљу искључиво у ковертама које се преузимају у поштама. Слање коверти са 10 фискалних рачуна или слипова са износима од најмање 100 динара, који се скупљају од 1. јануара ове године,  почиње 1. фебруара и траје до 1. априла.

На ковертама  за наградну игру које се бесплатно преузимају у поштама у Србији назначена је адреса слања, а грађани треба да додају и напишу своје личне податке.
Међу наградама које ће се додељивати на сваких десет дана су путовања, аутомобили и стан у Београду.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести