Спајањем Коридора и Путева уштеда од 20 милиона евра

Спајањем предузећа Коридори Србије и Путеви Србије тренутна уштеда у буџету износи два милиона евра а догодине ће тај ефекат бити око 20 милиона евра, рекао је данас државни секретар у

Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Дејан Трифуновић.
 Данашњом одлуком Владе Србије, којом је верификован нацрт уговора о припајању предузећа Коридори Србије ка предузећу Путеви Србије, учињена је прва велика реформа   у јавном сектору Републике Србије и остварена тренутна уштеда у буџету од два милиона евра, а у 2015. години биће око 20 милиона евра, изјавио је Трифуновић Танјугу.

"Имаћемо с краја године јединствено предузеће које ће јединствено деловати када је у питању управљање, одржавање, инвестиције на свим државним путевима. Ово је посебно важно због инвестиција на Коридору 10 и Коридору 11, који треба да се заврше до 2016. односно 2017. године", навео је он.
Трифуновић је подсетио да до сада нисмо имали такав случај, јер смо имали нејасну улогу предузећа, испреплетане надлежности, застој у реализацији пројеката, а сада тога више неће бити.

"Имаћемо једно предузеће које ће држава моћи јасно да контролише, да просто даје налоге, да чека извршење, и то ће значити и промену концепта када су у питању све ове активности, посебно одржавање и инвестиције на свим државним путевима", објаснио је државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Дејан Трифуновић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести