Србија чека словачке привреднике

Потпредседници Владе Србије и Владе Словачке Зорана Михајловић и Лубомир Важни поручили су на отварању Пословног форума српских и словачких привредника да је

Србија значајно унапредила привредни амбијент и да је постала атрактивна за инвеститоре.

Зорана Михајловић је рекла у Привредној комори Србије да постоји велики потенцијал за унапређење сарадње двеју земаља у области енегретике и обновљивих извора енергије, инфраструктуре и водног транспорта.

– Желимо да словачки привредници још више улажу у Србију – поручила је Зорана Михајловић.

Она је рекла да је ове године укупна робна размена између Србије и Словачке повећана пет одсто и да је у првих девет месеци ове године износила 354 милиона долара.

Зорана Михајловић, која је и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, истакла је да је Србија, захваљујући реформама које су у току, значајно побољшала свој привредни амбијент и да сви који желе да започну инвестиције у нашој земљи могу то сада учинити на једноставан начин.

– Наши политички односи са Словачком су на највишем нивоу, али морамо да учинимо још много тога за унапређење економских односа –подвукла је Зорана Михајловић.

Она је, одговарајући на питања новинара, рекла да ће се са Словачком разговарати и о пројекту модернизације пруге Београд–Будимпешта, која ће бити важна и за Словачку.

Важни је навео да је укупна робна размена Србије и Словачке у 2014. била 500 милиона долара, и нагласио да словачки привредници желе још више да инвестирају у Србију, као и да потенцијал за развијање сарадње постоји у областима енергетике, аутоиндустрије и другим.

Е. Дн.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести