Србија од Егзита зарадила више од 100 милиона евра

Српска економија је до сада од музичког фестивала "Егзит" инкасирала више од 100 милиона евра, а у наредној деценији генерисаће још најмање толико, саопштено је из Егзита.

Уједно, годишња зарада српске туристичке привреде од музичког фестивала у Новом Саду процењена је између 10 и 15 милиона евра, а ови подаци се поклапају и са проценама Владе Србије, наводи се у извештају независне консултантске куће Booz Allen Hamilton.

Најновије информације кажу да је интерес и за овогодишњи фестивал изузетно велики, а очекује се долазак гостију из више од 60 држава са свих меридијана. Новосадски хотелијери већ трљају руке јер су за време Егзита цене у хотелима двоструко скупље, задовољни су и бројни власници приватних станова, јер своје некретнине издају странцима и зарађују додатни новац за летовање или неке друге потребе.

Егзит је у протеклих пола године представио Нови Сад и целу Србију кроз туристичке сајмове и друге манифестације у највећим европским градовима као што су Берлин, Беч, Милано, Истанбул, Барселона, Праг, Будимпешта, Букурешт, Кијев, Франкфурт, Париз, Варшава, Братислава, Лондон и Москва, као и у свим земљама региона.

Капије Петроварадинске тврђаве отвориће се 9. јула, када ће посетиоци из целог света прославити 15. рођендан Егзита, све до светски чувеног затварања Dance Arene у јутарњим часовима, тада већ 13. јула.

Своје наступе за једно од најјачих програмских издања икад, досад су потврдили Mötorhead, Manu Chao, Faithless, Hardwell, Emeli Sande, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Zomboy, Roni Size Reprazent, Napalm Death, Octave One, Duško Gojković, Hladno pivo, Eyesburn и више од 1.000 уметника из целог света.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести