Српски софтвераши радили за ФБИ

– Извоз српског софтвера премашио је извоз малине, а српски ИТ стручњаци правили су софтвер који данас користи америчка безбедносна служба ФБИ – изјавио је директор Дирекције

за е-управу при Министарству државне управе и локалне самоуправе Душан Стојановић на презентацији студије Светске банке под називом „Светски извештај о развоју 2016: Дигиталне дивиденде” у Привредној комори Србије. – Седам српских стручњака радило је на изради тог софтвера који препознаје отиске прстију за ФБИ.

Он је рекао да и Влада Србије ради на увођењу дигитализације и електронских сервиса, и у том смислу је окренута и према грађанима и привреди.

– Окренути смо и ка унутрашњем уређењу државе, што се види и кроз друге процесе који нису везани само за електронску управу – рекао је он, и додао да је важно бавити се дигитализацијом пословних процеса. – Већ сада можемо дигитализовати сваки процес који постоји и има смисла.

Јована Трипуновић из Београдске отворене школе рекла је да је Србија направила велики помак када је реч о иновацијама, као и да је важно што сви схватају колики је значај интернета и његовог коришћења.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести