У Новом Саду почео „Дунавски бизнис-форум”

Четврта међународна научно-стручна конференција „Дунавски бизнис-форум 2015” почео је у Новом Саду, а тема овогодишњег скупа је конкурентност и одрживи развој. Кључне теме

којима ће се учесници бавити на овогодишњем Форуму су идеја и реализација Дунавске стратегије, дипломатија у служби привредног повезивања и развоја Дунавског региона, конкурентност и одрживи развој, предузетништво, значај и утицај медија, аграрни сектор Дунавског региона и друге.

– На форуму ће се говорити о низу значајних тема везаних за 14 земаља Дунавског слива, од економије, културе, привреде до образовања – казао је на отварању у амфитеатру Универзитета у Новом Саду председник Организационог одбора Форума проф. Радован Пејановић.

По његовим речима, пројекат Дунавске регије омогућава свим чланицама да лакше дођу до новца из фондова ЕУ, а „Дунавски бизнис-форум” даје добар преглед и економског и привредног стања у региону. Потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин рекао је да су Нови Сад и Војводина домаћини једне од најзначајнијих конференција посвећених економији у региону.

– „Дунавски бизнис-форум” за циљ има да упореди економске капацитете Војводине и Србије с капацитетима држава у окружењу и да преглед економског и привредног стања у Дунавској регији – рекао је Васин.

„Дунавски бизнис-форум” траје три дана. Прва два теме ће бити везане за економију и привреду, а трећи дан је резервисан за теме из пољопривреде.

Н. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести