Уместо плата добили злато

Радници Златаре Мајданпек непријатно су се изненадили када су уместо плата добили злато, каже једна од радница Милена Водановић.

„Уместо десет плата, колико нам је фирма била дужна, добили смо злато. Неко је добио златне дукате а неко је добио ломљено злато”, навела је она у писму медијима. „Ја не знам како су нам тачно рачунали али знам да сам за десет плата колико ми је фирма била дужна, добила злато које могу да продам за 60.000 или за 100.000 па испада да сам цео месец радила за 10.000 динара и плус нисам добила новац него златнике”, каже она.

Водановићева сматра да такав потез пословодства није фер и да су радници закинути и тражи да се цео случај испита.

Агенција за приватизацију расписала је пре неколико месеци позив за продају Индустрије за прераду метала д.о.о. Мајданпек у оквиру кога послује и Златара Мајданпек, али је поступак прикупљања понуда јавним надметањем обустављен јер није било заинтересованих и предузеће није ни стављено на продају.

Почетна цена била је нешто нижа од три милиона евра.

Нови јавни позив за продају расписан је 12. септембра, а почетна цена је преполовљена

Према подацима Агенције за приватизацију на крају 2013. године, предузеће има 323 запослена, негативни капитал је нешто мањи од 2,5 милијарде динара, а вредност имовине је процењена на око пола милијарде динара.

Д. У.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести