Вучић: Инвеститори из Немачке осећају напредак и промене

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да верује и да очекује још већи долазак немачких инвеститора у Србију и да и они очекују промене и напредак а да су се примедбе које су изнели

односиле пре свега на рад администрације на свим новоима.

Вучић је на конференцији за новинаре после састанка са представницима Одбора немачке привреде за исток, рекао да у немачким компанијама у Србији ради око 25.000 људи и да има око 370 компанија из те земље и да ћемо пробати да тај број "удвостручимо и  утростручимо".
Премијер је рекао да су немачки партнери су задовољни реформама које се спроводе у Србији, мерама које су донете за фискалну стабилизацију земље, али и назначио да је пренео да ће Србија до Божића постићи аранжман са ММФ што ће бити веома важна ствар.

Он је навео да су представници Одбора из Немачке изнели примедбе на рад админситрације, од општинске до централне, као и да су имали примедбе на Закон о планирању и изградњи на шта им је рекао да ће нови заклон који обухвата ту област бити донет у наредним недељама.
Вучић је прецизиорао да су представници немачких компанија из свих области, пољопривреде, ИТ сектора, здравства до највеће хемијске компаније у свету БАСФ.

"Мислим да осећају промене у Србији и напредак као и жељу да направимо повољније тле за долазак немачких инвеститора", рекао је премијер и додао да верује да ће оваквих састанака имати бар два пута годишње.
Одбор немачке привреде за исток је пословно удружење које окупља највеће немацке компаније из области енергетике, хемијске индустрије, финансија, производње софтвера, телекомуникација, аутомобилске индустрије, грађевинарства, трговине, електронике...

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести